Ozon 3 oksijen atomunun birleşmesi sonucu oluşan bir gazdır. Başka bir deyişle ozon, oksijenin yüksek enerjili halidir. 1785 yılında bulunmuştur. Renksiz ve kendine has bir kokusu vardır.
Tıbbi Ozon
Tedavide kullanılacak ozon gazı medikal ozon jeneratörlerinde saf oksijenden üretilir. Üretilen ozon daima oksijen ile karışım halinde kullanılır. Tek başına saf ozon kullanılmaz.
Ozonun Tarihçesi
Ozon gazını alman kimyacı Christian Friedrich Schönbein 1839 yılında keÅŸfetmiÅŸtir. Ozon renksiz ve keskin kokulu bir gazdır. 1857’de Almanya Werner von Siemens İlk ozon jeneratörü, yaptı.
Ozon Güvenli Mi?
Ozon tedavisi yıllardan beri güvenle kullanılmaktadır. Ozonun bizzat kendisi kokusu ile koruma sağlar yani aşırı olduğunda kendine has kokusu ile tedbir almamıza olanak sağlar.
Ozon Nasıl Etki Gösteriyor?
Ozonun kan ve dokulardaki şekline ozonoid denir. Ozon vücutta aminoasitlere ve yağlara(lipid) bağlanarak hidrojen peroksidleri ( H2O2) oluşturur. Bu hidrojen peroksidlerde biyolojik olaylar zincirini başlatır.
Ozonun Kullanıldığı Hastalıklar
- Ağrı tedavisinde.
- İyileşmeyen yaralarda (Yatak yaraların , bacakta dolaşım bozukluğuna bağlı yaralarda, şeker hastalığına bağlı yaralarda , yanıklarda).
- Kanser tedavisinde ve önlenmesinde.
Ozonun Uygulama Åžekilleri
Major uygulama: Kişiden sterik koşullarda 50-200 ml kan alınarak dozu belirlenmiş ozonla karıştırıldıktan sonra tekrar kişiye gerilmesi işlemidir. Haftada 2 defa ve 12 seans uygulanır. Buna bir kür denir.
Ozon Tedavisi Kimlere Uygulanmaz?
- Bakla alerjisi olanlar (favizm hastalığı) (Glukoz 6 dehidrogenaz eksikliğinde),
- Aşırı alkol kullananlar,
Ozon Tedavisinden Sonra Ne Gibi DeÄŸiÅŸikler Olur?
Eklem ağrılarında ve kas rahatsızlıklarında etkilidir. Damarları (arter ve venler) yeniler, tansiyonun düzelmesinde rol oynar.Bağışıklık sistemini güçlendirir. Enfeksiyon hastalıklarına direnci arttırır.